Ajankohtaista

Luonto on hyvinvoinnin lähde. Luonnossa vietetty aika virkistää mieltä ja kehoa. Lue lisää asiantuntijan blogista, jossa kannustetaan mm. toteuttamaan kaikille soveltuvaa luontoliikuntaa Suomen valtakunnallisena luonnon päivänä 26.8.2017 #suomi100 @SuomiFinland100 @Luonnonpaivat
Seminaareissa esitellään Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa kehitettyjä terveysliikunnan hyviä käytäntöjä ja kerrotaan kärkihankkeen tarjoamista eduista.
Kuntoutussäätiön johtama Liikunta ja osallisuus -hanke toteutti Seinäjoella tiistaina seminaarin. Liikuntaa esteettä -seminaari kokosi liikuntatoimijoita verkostoitumaan ja keskustelemaan soveltavan liikunnan kokemuksista ja oivalluksista.
Tapaamisessa vaihdetaan ajatuksia soveltavan liikunnan opetuksen ja koulutuksen ajankohtaisista asioista sekä käydään keskustelua koulutuksen kehittämisestä. Tapaamisessa on myös alan asiantuntijoiden vetämiä työpajoja, joissa osallistujat saavat uutta tietoa ja osaamista työnsä tueksi.
Suomen kokonaissaldoksi Itävallassa järjestetyistä kisoista tuli kaikkiaan 24 mitalia: 10 kultaa, 7 hopeaa ja 7 pronssia.
SoveLin jäsenjärjestöjen näkökulmasta katsottuna nykyinen avustusjärjestelmä ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Kehittämiskohteita löytyy hakukäytännöistä, arvioinnista ja päätösten läpinäkyvyydestä.
Järjestö juhlisti toimintaansa juhlaseminaarilla Helsingissä keskiviikkona 22.3.
SoveLin ja sen jäsenjärjestöjen järjestöpäivillä Helsingissä puhuttiin vaikuttamisesta.
Syöpäpotilaat kokevat usein voimakasta väsymystä ja uupumusta, joka ei lähde tavallisella levolla. Uupumuksen hoitoon käytetään monenlaisia keinoja, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan parhaita ovat liikunta, psykologinen tuki ja niiden yhdistelmät. Lääkkeillä ei päästä samanlaisiin vaikutuksiin, tulokset osoittavat.
Säännöllinen ulkoilu ja liikunta voisivat auttaa monia iäkkäitä suomalaisia elämään pitemmän ja terveemmän elämän. Tuoreen tutkimuksen mukaan tähän riittää esimerkiksi neljä tuntia viikossa pyöräilyä, kalastusta tai puutarhanhoitoa. Suuremmat hyödyt saa kuitenkin harrastamalla säännöllistä kuntoliikuntaa.
RSS