Ajankohtaista

Järjestö juhlisti toimintaansa juhlaseminaarilla Helsingissä keskiviikkona 22.3.
SoveLin ja sen jäsenjärjestöjen järjestöpäivillä Helsingissä puhuttiin vaikuttamisesta.
Syöpäpotilaat kokevat usein voimakasta väsymystä ja uupumusta, joka ei lähde tavallisella levolla. Uupumuksen hoitoon käytetään monenlaisia keinoja, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan parhaita ovat liikunta, psykologinen tuki ja niiden yhdistelmät. Lääkkeillä ei päästä samanlaisiin vaikutuksiin, tulokset osoittavat.
Säännöllinen ulkoilu ja liikunta voisivat auttaa monia iäkkäitä suomalaisia elämään pitemmän ja terveemmän elämän. Tuoreen tutkimuksen mukaan tähän riittää esimerkiksi neljä tuntia viikossa pyöräilyä, kalastusta tai puutarhanhoitoa. Suuremmat hyödyt saa kuitenkin harrastamalla säännöllistä kuntoliikuntaa.
Valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma palkitsi Naantalin kaupungin terveystoimen, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ja perusturvakuntayhtymä Akselin LiPaKe – liikuntaneuvonta osana liikunnan palveluketjua -hankkeen sekä Oulun Diakonissalaitoksen LIITY! Liikettä työpäivään – energiaa elämään -hankkeen terveysliikunnan edistämiseksi tehdystä esimerkillisestä työstä vuonna 2016. Lisäksi liikkumisen olosuhteiden edistäjänä palkittiin Lahden kaupungin liikennesuunnittelu kävelyn ja pyöräilyn merkittävästä ja monitahoisesta edistämisestä sekä niiden vetovoimaisuuden lisäämisestä kaupungissa. Palkinnot luovuttivat opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula KKI-Päivillä 22. maaliskuuta Finlandia-talossa Helsingissä.
Tänään ilmestynyt sähköinen uutiskirje SoveLi-info sisältää asiaa liikuntapolitiikasta matalan kynnyksen liikuntamenoihin.
Tampereella parhaillaan järjestettävillä liikunnan ja hyvinvoinnin messuilla kuultiin sähköisestä oppaasta, johon on koottu materiaalia eriiaisia käyttäjiä innostavan, monipuolisen ja liikkumista tulevan leikkipuiston suunnitteluun.
Puolueiden mukaan liikunnan edistäminen on yksi kunnan tärkeimmistä terveyttä ja hyvinvointia edistävistä tehtävistä sote-uudistuksen jälkeen.
Soveltava Liikunta SoveLi ry:n hallitus valitsi 9.3. pidetyssä kokouksessaan järjestölle uuden toiminnanjohtajan edellisen toiminnanjohtajan Anne Taulun siirtyessä uusiin tehtäviin. Toiminnajohtajaksi valittiin Tommi Yläkangas.
Olympiakomitean hallitus päätti kokouksessaan 07.03.2017 uudesta organisaatiorakenteesta. Valon ja Olympiakomitean toiminnot yhdistyivät 1.1.2017 alkaen ja jatkossa uusi Olympiakomitea vastaa laaja-alaisesti liikuntakulttuurin eri osa-alueista liikkeen lisäämisestä huippu-urheilun kehittämiseen.
RSS