Ajankohtaista

Aiheina muun muassa liikunnan ilo ja tasa-arvo, lasten osallisuus ja retkiluistelun ihanuus. Mukana myös SoveLin uuden puheenjohtajan, Olavi Sydänmaanlakan, haastattelu.
Omaa Valttia voi hakea tai Valtiksi voi ilmoittautua huhtikuun loppuun mennessä
Osa ihmisistä on tutkitusti harvinaisia. Kansainvälistä harvinaisten sairauksien päivää vietetään 28.2.2017. Tarkkaa harvinaisten keuhkosairauksien lukumäärää ja esiintyvyyttä ei tiedetä. Tänä vuonna päivän teemana on tutkimus. Harvinaisten sairauksien päivänä Hengitysliitto lähestyy tutkimusteemaa liikunnan näkökulmasta.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt 1 987 000 euroa liikunnallisen elämäntavan valtakunnallisille ja alueellisille hankkeille. Avustusta sai 52 hanketta, ja ne myönnetään Veikkauksen tuotosta.
Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan ohjausryhmä on julkaissut kannanoton, jossa muistutetaan, että liikuntapalveluketjujen suunnittelu ja liikunnan edistäminen on otettava mukaan maakuntien sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun.
Hyvästä kehityksestä huolimatta vammaiset ja pitkäaikaissairaat henkilöt sekä toimintakyvyltään heikentyneet iäkkäät ovat edelleen liikunnassa monessa kohdin marginaalissa, kuten valtion liikuntahallinnon myöntämissä avustuksissa sekä lajiliittojen ja seurojen toiminnassa. Yhdenvertaiseen liikuntakulttuuriin on vielä matkaa.
SoveLi oli kutsunut helmikuun 16. päiväksi jäsenjärjestönsä edustajat mukaan innovointipäivään. Päivän aluksi kuultiin ajankohtaisia kuulumisia SoveLin vaikuttamis- ja asiantuntijatoiminnasta. Sitten pureuduttiin tulevaisuuteen tulevaisuustutkija Leena Jokisen johdolla.
Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma myöntää taloudellista tukea liikunnan edistämistyöhön hanketukihaun kautta.
Lääkkeetkin voivat auttaa, mutta niillä ei pitäisi aloittaa hoitoa, yhdysvaltalaisasiantuntijat suosittavat.
Kampanjassa tuodaan esille liikunnan tärkeyttä hengitysterveyden ylläpidossa ja hengityssairaan toimintakyvyn edistämisessä. Noin miljoonalla eli joka 5:llä suomalaisella on hengityssairaus; yleisimpiä ovat astma, keuhkoahtauma ja uniapnea. Hyvä fyysinen suorituskyky tukee arjesta selviytymistä ja itsenäistä asumista kotona. Liikunta myös vähentää merkittävästi terveyspalveluiden käyttöä. 
RSS