Ajankohtaista

Säännöllisesti liikuntaa ennen sairastumista harrastavat pärjäävät muita paremmin aivoverenkiertohäiriön jälkeen. Liikunta on tässä mielessä parempi ennustekijä kuin lihavuus, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa.
Astmaa sairastava voi viettää tavallista elämää ja nauttia liikunnasta. Astmaa sairastavan omahoitoon kuuluvat säännöllinen lääkkeiden otto, oireiden tunnistaminen oman voinnin seuraamisen avulla, tarvittaessa PEF-arvojen mittaaminen ja säännöllinen liikunta.
SoveLin kevätkokous hyväksyi toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen.
Työmatkansa säännöllisesti pyöräilevät välttyvät sydän- ja verisuonitaudeilta ja syövältä muita todennäköisemmin ja myös menehtyvät niihin harvemmin kuin samanikäiset, jotka kulkevat töihin autolla tai julkisilla.
Luonto on hyvinvoinnin lähde. Luonnossa vietetty aika virkistää mieltä ja kehoa. Lue lisää asiantuntijan blogista, jossa kannustetaan mm. toteuttamaan kaikille soveltuvaa luontoliikuntaa Suomen valtakunnallisena luonnon päivänä 26.8.2017 #suomi100 @SuomiFinland100 @Luonnonpaivat
Seminaareissa esitellään Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa kehitettyjä terveysliikunnan hyviä käytäntöjä ja kerrotaan kärkihankkeen tarjoamista eduista.
Kuntoutussäätiön johtama Liikunta ja osallisuus -hanke toteutti Seinäjoella tiistaina seminaarin. Liikuntaa esteettä -seminaari kokosi liikuntatoimijoita verkostoitumaan ja keskustelemaan soveltavan liikunnan kokemuksista ja oivalluksista.
Tapaamisessa vaihdetaan ajatuksia soveltavan liikunnan opetuksen ja koulutuksen ajankohtaisista asioista sekä käydään keskustelua koulutuksen kehittämisestä. Tapaamisessa on myös alan asiantuntijoiden vetämiä työpajoja, joissa osallistujat saavat uutta tietoa ja osaamista työnsä tueksi.
Suomen kokonaissaldoksi Itävallassa järjestetyistä kisoista tuli kaikkiaan 24 mitalia: 10 kultaa, 7 hopeaa ja 7 pronssia.
SoveLin jäsenjärjestöjen näkökulmasta katsottuna nykyinen avustusjärjestelmä ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Kehittämiskohteita löytyy hakukäytännöistä, arvioinnista ja päätösten läpinäkyvyydestä.
RSS