Ajankohtaista

95-vuotisjuhlavuottaan viettävä Turun Palloseura palkitsi ansioituneita seuratoimijoitaan elokuussa. Seura halusi samassa yhteydessä muistaa myös lajivalikoimaan kuuluvia erityisliikunnan ryhmiä.
Liikuntajärjestöt eivät ole enää liikunta- ja urheilujärjestelmän keskiössä vaan pikemminkin osatoteuttajan roolissa. Järjestelmän sisällä on siirrytty organisaatiokeskeisestä toiminta-ajattelusta ohjelmien kauteen, jossa toiminnan perustana ovat verkostot, yhteistyö- ja kumppanuussuhteet.
Luonnossa kulkijan ei tarvitse välttämättä ajatella harrastavansa liikuntaa, minkä takia luontoliikunta soveltuu erityisesti vähän liikkuville ja pitkäaikaissairaille.
SoveLin syksyn ensimmäinen uutiskirje SoveLi-info on julkaistu. Uutiskirje sisältää tietoa ajankohtaisista SoveLin ja soveltavan liikunnan asioista.
Television ääressä tuntikausia joka ilta viettävät menettävät liikuntakykynsä muita ikätovereitaan todennäköisemmin, tuore tutkimus osoittaa. Erityisesti tämä koskee yli 50-vuotiaita, jotka eivät muutenkaan ole kovin liikunnallisia.
Soveltava Liikunta SoveLi ry ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry käynnistivät vuonna 2011 yhteisen stipendijärjestelmän, jolla palkitaan opinnäytetöitä. Stipendejä myönnetään myös tänä vuonna.
Tutkijoiden mukaan kouluissa ja urheiluseuroissa tulisi kuitenkin ottaa entistä enemmän huomioon myös sellaiset lapset ja nuoret, joita kilpaileminen ja suoritusten vertailu ei houkuttele. 
Aluehallintovirastojen ja OKM:n koulutuskiertue tavoittaa kuntien viranhaltijat syksyn 2017 aikana. Koulutuspäivien yksi teema on tänä vuonna soveltava liikunta. Koulutuspäivien koko ohjelma ja tarkempi ohjelmasisältö ja ilmoittautumisohjeet löytyvät aluehallintovirastojen nettisivuilta.
Elämäänsä mielekkäänä pitävät ja positiivisesti tulevaisuuteen suhtautuvat iäkkäät näyttäisivät pysyvän fyysisesti muita paremmassa kunnossa. Yhdysvaltalaistutkimuksen havainto vahvistaa näyttöä psyykkisten seikkojen merkityksestä iäkkäiden terveydessä.
Luonto on suomalaiselle tärkeä paikka liikkua ja rauhoittua. Sisäilmasta sairastuneelle se on kaksin verroin tärkeämpi, sillä liikunta sisätiloissa voi olla vaikeaa tai mahdotonta huonon sisäilman aiheuttamien oireiden vuoksi. 
RSS