Ajankohtaista

Aluehallintovirastojen ja OKM:n koulutuskiertue tavoittaa kuntien viranhaltijat syksyn 2017 aikana. Koulutuspäivien yksi teema on tänä vuonna soveltava liikunta. Koulutuspäivien koko ohjelma ja tarkempi ohjelmasisältö ja ilmoittautumisohjeet löytyvät aluehallintovirastojen nettisivuilta.
Elämäänsä mielekkäänä pitävät ja positiivisesti tulevaisuuteen suhtautuvat iäkkäät näyttäisivät pysyvän fyysisesti muita paremmassa kunnossa. Yhdysvaltalaistutkimuksen havainto vahvistaa näyttöä psyykkisten seikkojen merkityksestä iäkkäiden terveydessä.
Luonto on suomalaiselle tärkeä paikka liikkua ja rauhoittua. Sisäilmasta sairastuneelle se on kaksin verroin tärkeämpi, sillä liikunta sisätiloissa voi olla vaikeaa tai mahdotonta huonon sisäilman aiheuttamien oireiden vuoksi. 
Suomen luonto täyttyy kuorolaulusta, kun kymmenet kuorot jalkautuvat kansallispuistoihin sekä luonto- ja historianähtävyyksille esiintymään. Tapahtumista 28 on tällä hetkellä suunnattu erityisesti apuvälineitä käyttäville ihmisille.
Aineistoluettelo on päivitetty. Soveltava Liikunta SoveLi ry ja sen jäsenjärjestöt julkaisevat materiaaleja omasta terveydestään ja liikunnasta kiinnostuneille sekä ammattilaisille liikuntaneuvonnan ja liikunnan kehittämisen tueksi. Luetteloon on koottu liikuntaan ja terveyteen liittyviä julkaisuja. Osalla järjestöistä on erillisiä liikuntaoppaita, osalla liikunta on sisällytetty muiden julkaisujen sisään. Luettelo on tarkoitettu helpottamaan liikuntatiedon etsijöitä.
SoveLin Liikkeelle-koulutuksesta saat tietoa liikuntatoiminnan aloittamiseen ja suunnitelmalliseen toteuttamiseen esimerkiksi yhdistyksessä.
Likkojen lenkin Oulun tapahtuma keräsi viime lauantaina yhteen noin 1800 naista ja tyttöä.
Tuore kysely- ja rekisteritietoja yhdistelevä väitöstutkimus osoittaa, että keski-iässä tai sen jälkeen lisääntynyt liikuntaharrastaminen vähentää pitkiä sairauspoissaoloja ja työkyvyttömyyseläkkeelle jääntiä.
Naishoitohenkilöstön selkäkipututkimus osoittaa, että säännöllinen liikunta ja hyvä kunto säästävät terveydenhuollon kustannuksia ja vähentävät sairauspoissaoloja selkäkipua potevilla naishoitajilla.
Oulussa lenkkeillään lauantaina 12.8.2017 kello 11.30 – 17.00 ja tapahtumapaikkana on upea Raatin stadion.
RSS