Ajankohtaista

SoveLin syksyn ensimmäinen uutiskirje SoveLi-info on julkaistu. Uutiskirje sisältää tietoa ajankohtaisista SoveLin ja soveltavan liikunnan asioista.
Television ääressä tuntikausia joka ilta viettävät menettävät liikuntakykynsä muita ikätovereitaan todennäköisemmin, tuore tutkimus osoittaa. Erityisesti tämä koskee yli 50-vuotiaita, jotka eivät muutenkaan ole kovin liikunnallisia.
Soveltava Liikunta SoveLi ry ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry käynnistivät vuonna 2011 yhteisen stipendijärjestelmän, jolla palkitaan opinnäytetöitä. Stipendejä myönnetään myös tänä vuonna.
Tutkijoiden mukaan kouluissa ja urheiluseuroissa tulisi kuitenkin ottaa entistä enemmän huomioon myös sellaiset lapset ja nuoret, joita kilpaileminen ja suoritusten vertailu ei houkuttele. 
Aluehallintovirastojen ja OKM:n koulutuskiertue tavoittaa kuntien viranhaltijat syksyn 2017 aikana. Koulutuspäivien yksi teema on tänä vuonna soveltava liikunta. Koulutuspäivien koko ohjelma ja tarkempi ohjelmasisältö ja ilmoittautumisohjeet löytyvät aluehallintovirastojen nettisivuilta.
Elämäänsä mielekkäänä pitävät ja positiivisesti tulevaisuuteen suhtautuvat iäkkäät näyttäisivät pysyvän fyysisesti muita paremmassa kunnossa. Yhdysvaltalaistutkimuksen havainto vahvistaa näyttöä psyykkisten seikkojen merkityksestä iäkkäiden terveydessä.
Luonto on suomalaiselle tärkeä paikka liikkua ja rauhoittua. Sisäilmasta sairastuneelle se on kaksin verroin tärkeämpi, sillä liikunta sisätiloissa voi olla vaikeaa tai mahdotonta huonon sisäilman aiheuttamien oireiden vuoksi. 
Suomen luonto täyttyy kuorolaulusta, kun kymmenet kuorot jalkautuvat kansallispuistoihin sekä luonto- ja historianähtävyyksille esiintymään. Tapahtumista 28 on tällä hetkellä suunnattu erityisesti apuvälineitä käyttäville ihmisille.
Aineistoluettelo on päivitetty. Soveltava Liikunta SoveLi ry ja sen jäsenjärjestöt julkaisevat materiaaleja omasta terveydestään ja liikunnasta kiinnostuneille sekä ammattilaisille liikuntaneuvonnan ja liikunnan kehittämisen tueksi. Luetteloon on koottu liikuntaan ja terveyteen liittyviä julkaisuja. Osalla järjestöistä on erillisiä liikuntaoppaita, osalla liikunta on sisällytetty muiden julkaisujen sisään. Luettelo on tarkoitettu helpottamaan liikuntatiedon etsijöitä.
SoveLin Liikkeelle-koulutuksesta saat tietoa liikuntatoiminnan aloittamiseen ja suunnitelmalliseen toteuttamiseen esimerkiksi yhdistyksessä.
RSS