Ajankohtaista

Parkinsonin tautia sairastavien on turvallista harrastaa kovaakin liikuntaa, tuore tutkimus osoittaa. Intensiivinen harjoittelu saattaa osalla potilaista myös hidastaa taudin etenemistä, tutkijat toivovat.
Ikäinstituutin uusi Elämäni eläkevuodet -valmennus herättelee kiinnostusta omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen, lisää liikunnan iloa ja vahvistaa mielen hyvinvointia. Koulutetun valmentajan vetämä vertaisryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa keskustelemaan ja työskentelemään hyvinvoinnin teemojen parissa.
Soveltavan lumilautailun Kaikki Snoukkaa -projektin huipentuma My Turn -lyhytelokuva on julkaistu. Keväällä sekä Pyhällä että Rukalla kuvattuun elokuvaan osallistui 11 eri vammataustasta tulevaa laskijaa. Elokuvan on ohjannut Janne Tanskanen.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n Löydä oma seura -palvelusta voi hakea niitä urheiluseuroja, paikallisyhdistyksiä, kunnan liikuntavuoroja ja muita toimijoita, joilla on valmiuksia ja halua ottaa mukaan toimintaansa vammaisia ja tukea tarvitsevia harrastajia. Toimijoita voi palvelusta hakea muun muassa sijainnin, lajin ja toiminnan kohderyhmän mukaan.
Virtuaalitodellisuutta hyödyntävä kuntoutus parantaa potilaiden käsien toimintakykyä yhtä hyvin kuin tavallinen kuntoutus, Neurology-lehden julkaisema tutkimus osoittaa. Tulevaisuudessa kuntoutusta voidaankin entistä enemmän tehdä kotioloissa, tutkijat arvelevat.
Liikunta ja siihen yhdistetyt muut toimet ovat tuoreen tutkimuskatsauksen perusteella tehokkaita keinoja vähentää iäkkäiden kaatumisia. Keinot olisi kuitenkin hyvä valita potilaskohtaisesti, tutkijat kirjoittavat.
SoveLin syyskokouksen yhteydessä 17.11. järjestettiin miniseminaari, jossa keskusteltiin soveltavan liikunnan rahoitusjärjestelmästä ja sen kehittämisestä. Hannu Tolonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä (OKM) ja Hilppa Tervonen sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksesta (STEA) toivat keskusteluun rahoittajan terveiset.
SoveLin syyskokous hyväksyi eilen järjestön toimintasuunnitelman ja talousarvion pienin täydennyksin. Kokous sujui ripeästi, ja myös hallituksen erovuoroisten jäsenien tilalle saatiin hyvässä sovussa uudet luottamushenkilöt.
Erityisliikunnan parissa työskentelevät kokoontuivat marraskuussa Apuväline-messujen yhteydessä pidettyyn työseminaariin. Tiivis päivä sisälsi Liikuntamaahan tutustumista ja iltapäivän seminaariohjelman. Seminaari on katsottavissa videona verkossa.
Maailman keuhkoahtaumapäivää vietetään tänään keskiviikkona 15.11.2017. Hengitysliitto kannustaa silloin erityisesti keuhkoahtaumatautia (COPD) sairastavia viettämään päivää liikunnallisissa merkeissä. 
RSS