Ajankohtaista

Tule kuuntelemaan lääketieteen tohtorin Tommi Vasankarin luentoa liikunnan merkityksestä aivoterveydelle. Ilmoittautua ehtii vielä tänään.
Säännöllinen liikunta voi tuoreen tutkimuksen mukaan auttaa muistisairauksien välttämisessä tai ainakin hidastaa muistin heikkenemistä. Vaikutukset havaittiin riskipotilailla, jotka harrastivat liikuntaa vähintään kolmesti viikossa. Tutkimus perustuu yhdeksäntoista aikaisemman tutkimuksen ja 1 145 osallistujan tietoihin.
Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma jakaa taloudellista tukea paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin.
Kangasalla asuva Eino Roine on astellut keuhkoahtaumapotilaille suunniteltua liikkumispolkua pitkin. Terveyskeskuksen räätälöidyn kuntosaliryhmän jälkeen hän on harrastanut omatoimista liikuntaa sauvakävelystä ulkotöihin. Hengitysliiton liikkumispolkuhanketta ja muita hyviä toimintamalleja esitellään tuoreessa Soveli-lehdessä.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n koordinoima Valtti-ohjelma on toiminut nyt kaksi vuotta ja kolmas Valtti-kierros on alkamassa hakuvaiheella maalis-huhtikuussa. Valtti-ohjelmassa etsitään erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikuntaharrastusta.
Nokia, Kouvola ja Tampere ovat Suomen perheliikuntamyönteisimmät kunnat. Pienistä kunnista perheiden liikuntaa edistää parhaiten Eurajoki. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko palkitsivat Suomen perheliikuntamyönteisimmät kunnat -kilpailun voittajat Helsingissä 16. helmikuuta.
Liikuntatieteellinen Seura on avannut suomalaiselle soveltavalle liikunnalle oman englanninkielisen nettisivuston.
Euroopassa sähkärifudista pelataan jo 13 valtiossa. Suomessa pelataan Palloliiton alaista sähköpyörätuolijalkapallon SM-sarjaa. Lisää pelaajia lajin pariin kaivataan ympäri Suomen, etenkin Vaasassa halutaan nyt joukkue kunnolla käyntiin!
Oletko kiinnostunut soveltavan luontoliikunnan edistämisestä ja kehittämisestä? Mitkä asiat helpottavat luontoon lähtöä ja mitkä tekijät voivat rajoittaa luontoharrastuksia? Hae kokemusasiantuntijaksi.
SoveLi järjestää tänä vuonna useita soveltavan luontoliikunnan tilaisuuksia yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Poimi päivät kalenteriin ja seuraa lisätietoja.
RSS