Ajankohtaista

SoveLin syyskokous hyväksyi eilen järjestön toimintasuunnitelman ja talousarvion pienin täydennyksin. Kokous sujui ripeästi, ja myös hallituksen erovuoroisten jäsenien tilalle saatiin hyvässä sovussa uudet luottamushenkilöt.
Erityisliikunnan parissa työskentelevät kokoontuivat marraskuussa Apuväline-messujen yhteydessä pidettyyn työseminaariin. Tiivis päivä sisälsi Liikuntamaahan tutustumista ja iltapäivän seminaariohjelman. Seminaari on katsottavissa videona verkossa.
Maailman keuhkoahtaumapäivää vietetään tänään keskiviikkona 15.11.2017. Hengitysliitto kannustaa silloin erityisesti keuhkoahtaumatautia (COPD) sairastavia viettämään päivää liikunnallisissa merkeissä. 
Palkituissa opinnäytetöissä aiheina mielenterveyskuntoutujien kävelyohjelma ja näkövammaisten juoksuharrastus.
Jo hyvin vähäinen liikunta voi pienentää riskiä sairastua masennukseen, tuore tutkimus osoittaa. Tutkimuksessa tähän riitti 1–2 tuntia liikuntaa viikossa.
Aivoverenkiertohäiriö aiheuttaa usein muistin, ajattelun ja kognitiivisten toimintojen heikentymistä, mutta haittoja voidaan korjata ohjatulla liikunnalla.
Haitalliset vieraskasvit ovat vakava uhka luonnon monimuotoisuudelle. Tänä vuonna jo lähes 500 ihmistä on osallistunut WWF:n ja Allergia,- iho- ja astmaliiton järjestämiin talkoisiin, joissa on torjuttu vieraskasvien leviämistä. Samalla talkoolaiset hyötyvät luonnon terveysvaikutuksista.
SoveLi ja Metsähallitus toteuttavat useita tilaisuuksia eri puolilla Suomea osana Polku Luontoon -hanketta. SoveLista asiantuntijana tilaisuuksien suunnittelussa ja toteuttamisessa on soveltavan liikunnan asiantuntija Virpi Mäkinen ja Metsähallituksesta Polku Luontoon -hankkeen projektipäällikkö Riikka Mansikkaviita.
Kevyt liikunta parina päivänä viikossa voisi auttaa monia välttymään alaselkäkivuilta, tuore tutkimus osoittaa. Selkäkipujen hoitoon ei ole kovin hyviä keinoja, joten niiden ehkäiseminen olisi hyvin tärkeää.
Vakaata sepelvaltimotautia potevien kannattaa sairaudestaan huolimatta harrastaa liikuntaa säännöllisesti, tuore tutkimus vahvistaa. Tutkimus julkaistiin Journal of the American College of Cardiology -lehdessä.
RSS