Ajankohtaista

Helatorstaina Suomessa käynnistyy kautta aikain ensimmäinen CP-jalkapallosarja. Sarjaan ovat tervetulleita muutkin kuin cp-vammaiset pelaajat.
Vuoden ensimmäisessä Soveli-lehdessä käsitellään muun muassa paikallisyhdistysten liikuntatoiminnan haasteita ja niiden ratkaisuja.
Liikunta on yksi tärkeä nivelpsoriasiksen hoitomuoto. Psoriasisliitto liittyi SoveLin jäseneksi edistääkseen jäsenyhdistystensä liikuntatoimintaa ja paikallista verkostoitumista. SoveLin alueellisissa koulutuksissa paikalliset toimijat ovatkin jo verkostoituneet aktiivisesti.
Soveltavan liikunnan apuvälinevuokraamot Maskussa, Rovaniemellä ja Helsingissä ovat ahkerassa käytössä. Lahjoitukset tuovat uusia apuvälineitä vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten käyttöön, sillä rahaa välineiden hankintaan on vähän.
Uusi seuroille, joukkueille ja tapahtumille myönnettävä Liikunnan ekomerkki esiteltiin SLU:n yhteiskuntavastuupäivillä 4. huhtikuuta. Ekomerkki kannustaa liikunnan harrastajia huomioimaan ympäristön
Valtion liikuntaneuvoston erityisliikunnan jaosto on asettanut työryhmän laatimaan erityisliikunnan integraatiota ja yhteistyötä koskeva muistio kesään 2005 mennessä.
Suomen Kuntoliikuntaliiton työryhmä on tarttunut terveysliikunnan epäselvien käsitteiden viidakkoon määritelläkseen, mistä terveysliikunnassa oikein on kysymys.
Lentopalloliitto aloittaa harraste- ja terveysliikuntayhteistyön SoveLin kanssa KKI- hankkeen kautta. Hankkeen tavoitteena on saada lentopalloseurat ja SoveLin paikallisyhdistykset aktivoimaan yli 40-v liikkumattomat ja vähän liikkuvat kiinnostumaan säännöllisestä liikunnasta.
Opetusministeriön liikuntayksikön päällikkö, kulttuuriasiainneuvos Raija Mattila uskoo, että lisäämällä ohjaajien ja valmentajien osaamista lisätään myös kaikkien toimijoiden motivaatiota. Tätä kautta myös liikkuvien ihmisten määrää voidaan lisätä.
Liiku Hyvässä Seurassa –strategiamme saa kohta jatkoa. Juuri nyt ovat käynnissä SLU–yhteisöämme käsittävän uuden ohjelmatyön alkuvaiheet. Lähtökohtina ovat jäsenjärjestöjen omat strategiat, hyvin tunnistetut toimintaympäristömme keskeiset muutokset ja se, mitä mennyt on opettanut: tehdään valintoja, pyritään saamaan nopeasti aikaan tuloksia ja hyödynnetään olemassa olevat kohtaamiset sekä asiantuntijaryhmät.
RSS