Ajankohtaista

Uusi seuroille, joukkueille ja tapahtumille myönnettävä Liikunnan ekomerkki esiteltiin SLU:n yhteiskuntavastuupäivillä 4. huhtikuuta. Ekomerkki kannustaa liikunnan harrastajia huomioimaan ympäristön
Valtion liikuntaneuvoston erityisliikunnan jaosto on asettanut työryhmän laatimaan erityisliikunnan integraatiota ja yhteistyötä koskeva muistio kesään 2005 mennessä.
Suomen Kuntoliikuntaliiton työryhmä on tarttunut terveysliikunnan epäselvien käsitteiden viidakkoon määritelläkseen, mistä terveysliikunnassa oikein on kysymys.
Lentopalloliitto aloittaa harraste- ja terveysliikuntayhteistyön SoveLin kanssa KKI- hankkeen kautta. Hankkeen tavoitteena on saada lentopalloseurat ja SoveLin paikallisyhdistykset aktivoimaan yli 40-v liikkumattomat ja vähän liikkuvat kiinnostumaan säännöllisestä liikunnasta.
Opetusministeriön liikuntayksikön päällikkö, kulttuuriasiainneuvos Raija Mattila uskoo, että lisäämällä ohjaajien ja valmentajien osaamista lisätään myös kaikkien toimijoiden motivaatiota. Tätä kautta myös liikkuvien ihmisten määrää voidaan lisätä.
Liiku Hyvässä Seurassa –strategiamme saa kohta jatkoa. Juuri nyt ovat käynnissä SLU–yhteisöämme käsittävän uuden ohjelmatyön alkuvaiheet. Lähtökohtina ovat jäsenjärjestöjen omat strategiat, hyvin tunnistetut toimintaympäristömme keskeiset muutokset ja se, mitä mennyt on opettanut: tehdään valintoja, pyritään saamaan nopeasti aikaan tuloksia ja hyödynnetään olemassa olevat kohtaamiset sekä asiantuntijaryhmät.
Yhä suurempaa suosiota saavuttaneet perheliikuntalomat ovat saaneet yhteiset laatusuositukset. Asialla on ollut Terveyttä edistävän liikunnan neuvottelukunta.
Invalidiliitto haluaa kiinnittää kuluvana vuonna huomiota liikkumisen esteettömyyteen. Liikkuminen on jokaisen ihmisen perusoikeus, liikkui sitten pyörätuolilla tai rollaattorin tai kyynärsauvojen avulla. Esteettömästä liikkumisesta hyötyvät kaikki, koska ihmiset liikkuvat raskaiden kantamusten tai lastenvaunujen kanssa, voivat sairastua ja ikääntyvät.
SLU:n, Liike ry:n, opetusministeriön seminaari YK:n urheilun ja liikuntakasvatuksen vuonna 2005 Aika: keskiviikko 9. maaliskuuta 2005, kello 9.00 - 15.00 Paikka: SLU-talo, Radiokatu 20, Helsinki, salit 1-3
Tänä vuonna erityisliikunnan järjestöt saivat avustuksia yhteensä 1 417 400 euroa, lisäys 136 800 euroa Opetusministeriön mukaan erityisliikuntajärjestöjen valtionapujen korotuksilla on tarkoitus puolestaan vahvistaa jäsenkentän palvelua. Merkittävin korotus suunnattiin Suomen Invalidien Urheiluliitolle.
RSS