Ajankohtaista

Turvallisuuskouluttajien koulutus 27.-28.1.2005 Sokos Hotelli Vantaassa
Soveltavaa liikuntaa edistävä valtakunnallinen Soveltava Liikunta SoveLi hyväksyi 7.12.2004 Suomen Diabetesliiton 17. jäsenjärjestökseen. Tänä vuonna SoveLiin ovat liittyneet myös Suomen Selkäliitto ja Suomen Osteoporoosiliitto
Yleinen, ympäri maailmaa käytetty terveysliikunnan suosituksen mukaan aikuisten tulisi terveyden ylläpitämiseksi liikkua kohtalaisesti rasittavalla teholla vähintään 30 minuuttia useimpina päivinä viikossa, mieluiten päivittäin. Keski-ikäisillä ja iäkkäillä reipas kävely täyttää hyvin tämän vaatimuksen. Puolen tunnin päivittäisen fyysisen aktiivisuuden voi kerätä jopa kolmessa 10 minuutin pätkässä.
SLU:n on solminut sopimuksen musiikin esittämisestä järjestäytyneen liikunnan parissa Teosto ry:n ja Gramex ry:n kanssa. Sopimus alkaa toteutua kokonaisuudessaan vuoden alusta, jolloin sopimus myös Gramexin kanssa astuu voimaan. SLU:n ja Gramexin välisen sopimuksen perusteella voivat kaikki SLU:n lajiliitot ja muut jäsenjärjestöt käyttää äänitemusiikkia vapaasti erilaisissa urheilu- ja liikuntatapahtumissaan sopimuksessa mainituin rajoituksin. Edellytyksenä on aina, että tapahtuman, toiminnan tai tilaisuuden järjestäjä on SLU:n lajiliitto, seura tai joukkue.
Helsinki kaikille -projekti on edennyt konkreettisiin tuloksiin. Yhteistyössä Turun, Tampereen, Espoon, Vantaan ja Joensuun kanssa toteutettavan SuRaKu -hankkeen tavoitteena on ollut luoda yhtenäiset ohjeet esteettömien ulkotilojen toteuttamiselle ja ylläpidolle. Esteettömän ympäristön ohjeisto, SuRaKu-ohjekortit ja kriteeritaulukot julkistettiin 17.11. Helsingissä pidetyssä seminaarissa. Ohjeisto auttaa suunnittelijoita, rakentajia ja kunnossapitäjiä kehittämään rakennetun ympäristön esteettömyyttä.
Hiihtämiseen, luisteluun ja rullailuun muuntautuva Tojo-Sport-kelkka voitti Euroopan komission Design for All -kilpailun Kulttuuri-, vapaa-aika ja urheilu -sarjan.
Professori Markku Ojanen opastaa käyttämään erilaisia motivointikeinoja liikuntaan aktivoinnissa.
Soveltavaa liikuntaa edistävä valtakunnallinen Soveltava Liikunta Soveli ry valitsi syyskokouksessaan 5. marraskuuta uuden puheenjohtajan ja hallituksen. SoveLin 16:een jäsenjärjestöön kuuluu yhteensä noin 300 000 suomalaista, joista noin 100 000 on aktiivisen liikuntatoiminnan piirissä.
Esteetön luontoliikunta kehittyy ja verkostoituu vauhdilla Suomessa. Nyt myös saksalaiset ovat kiinnostuneita elämysmatkoista, joita suomalaiset ovat kehittäneet erityisryhmille soveltuviksi
Suomessa on useita esteetöntä luontoliikuntaa kehittäviä hankkeita. Ongelmana on toistaiseksi, että esteettömät luontokohteet ja -palvelut toimivat kukin omalla tahollaan, eikä ajantasaista tietoa ole saatavilla yhdestä paikasta. Koska hankkeita on käynnissä useita, järjestöt ja luontoliikuntaa järjestävät tahot verkostoituvat parhaillaan esteettä luontoon -verkostoon. Suomen Invalidien Urheiluliitto SIUn hallinnoiman hankkeen tavoitteena on muun muassa koota esteetöntä luontomatkailutietoa yhteen.
RSS