Ajankohtaista

Ristiriitaiset ja kielteiset neuvot voivat hämmentää iäkkäämpiä liikkujia ja vaikuttaa kielteisesti liikunnan harrastamiseen, kertoo Jyväskylässä julkaistu selvitys.
Kuntalaisten hyvinvointi ja viihtyvyys ovat kuntien keskeisiä menestystekijöitä. Kansanterveyden, talouden ja kuntalaisten hyvinvoinnin kannalta terveyttä edistävään liikuntaan sijoittaminen on aina kannattavaa, erityisasiantuntija Kari Sjöholm Suomen Kuntaliitosta sanoi.
Terveyden edistämisen keskus on huolissaan valtion ensi vuoden budjetista. Keskus kannattaa alkoholiveron korottamista ja ehdottaa tästä saatujen tulojen suuntaamista ennaltaehkäisevään toimintaan.
Kunnossa Kaiken Ikää ohjelma on myöntänyt taloudellista tukea hakukierroksella 2 / 2005 78 hankkeelle. Hakijoita oli 147.
Suomen Osteoporoosiliitto ry on tuottanut kaikenikäisille aikuisille virkistävän voimisteluliikesarjan aktivoimaan alaraajoja. Liikesarjan tarkoituksena on kiinnittää huomio siihen, miten helposti koti- tai työtuolia voi käyttää liikuntatuokion välineenä.
Satakunnan Kansansoutu soudetaan 15-17. heinäkuuta. Soutaminen ja melonta ovat monipuolista liikuntaa, jotka harjoittavat niin sydän- ja verenkiertoelimistöä kuin myös selän ja hartiaseudun lihaksistoa. Samalla ne vahvistavat myös hengitykseen tarvittavia lihaksia, kertoo keuhkosairauksien erikoislääkäri Jaakko Lehtinen Hoikasta.
Kävelyohjelma vuosille 2005–2009 on UKK-instituutin, Suomen Latu ry:n ja Suomen Sydänliitto ry:n yhteistyökampanja, jonka tavoitteena on 10 000 uuden kävelyklubin syntyminen Suomeen. Kävelyohjelma kouluttaa kävelyklubikouluttajia ja kävelyklubien vetäjiä, kerää kävelytietoutta ja tuottaa aineistoa kävelyharrastuksen tueksi.
Meriosuuksien mukanaolo tuo uusia haasteita myös MS-liiton melojille
Terveysliikuntamaassa innostetaan ihmisiä löytämään liikunnan riemu. Kaikenikäisille suunnattu liikuntapuisto avataan elokuussa.
Mielenterveyden Keskusliiton MEL - Mielelle Energiaa Liikunnasta -hanke aktivoi yhdistysten liikuntaryhmiin satoja vähän liikkuvia ihmisiä.
RSS