Ajankohtaista

Terveysliikuntamaassa innostetaan ihmisiä löytämään liikunnan riemu. Kaikenikäisille suunnattu liikuntapuisto avataan elokuussa.
Mielenterveyden Keskusliiton MEL - Mielelle Energiaa Liikunnasta -hanke aktivoi yhdistysten liikuntaryhmiin satoja vähän liikkuvia ihmisiä.
Soveltavan liikunnan apuvälineprojekti Solia on nyt projektina virallisesti päättynyt. Solian työ jatkuu entiseen tapaan, mutta toiminnan hallinnointi on siirtymässä Soveltava Liikunta SoveLilta Suomen Invalidien Urheiluliitolle (SIU).
Editalta on ilmestynyt Soveltavan liikunnan apuvälineet -kirja. Teos syntyi Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIAn tuloksena ja sen kirjoittajat ovat soveltavan liikunnan asiantuntijoita. Kirjan julkaisija on Suomen Invalidien Urheiluliitto.
Koulutusmoduuli tullee olemaan osana aikuisten kunto- ja terveysliikunnan ohjaajakoulutusta. Soveli-moduulin kohderyhmä ovat ensisijaisesti liikunta- ja urheiluseurojen ohjaajat ja vertaisohjaajat. SoveLi on saanut moduulin työstämiseen vuodelle 2005 opetusministeriöltä projektiavustusta.
Helatorstaina Suomessa käynnistyy kautta aikain ensimmäinen CP-jalkapallosarja. Sarjaan ovat tervetulleita muutkin kuin cp-vammaiset pelaajat.
Vuoden ensimmäisessä Soveli-lehdessä käsitellään muun muassa paikallisyhdistysten liikuntatoiminnan haasteita ja niiden ratkaisuja.
Liikunta on yksi tärkeä nivelpsoriasiksen hoitomuoto. Psoriasisliitto liittyi SoveLin jäseneksi edistääkseen jäsenyhdistystensä liikuntatoimintaa ja paikallista verkostoitumista. SoveLin alueellisissa koulutuksissa paikalliset toimijat ovatkin jo verkostoituneet aktiivisesti.
Soveltavan liikunnan apuvälinevuokraamot Maskussa, Rovaniemellä ja Helsingissä ovat ahkerassa käytössä. Lahjoitukset tuovat uusia apuvälineitä vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten käyttöön, sillä rahaa välineiden hankintaan on vähän.
Uusi seuroille, joukkueille ja tapahtumille myönnettävä Liikunnan ekomerkki esiteltiin SLU:n yhteiskuntavastuupäivillä 4. huhtikuuta. Ekomerkki kannustaa liikunnan harrastajia huomioimaan ympäristön
RSS