Ajankohtaista

Hyvän tahdon viesti saapui perjantaina 15.9. Helsinkiin viimeiseen viestitapahtumaan ja viestin päätösjuhlaan. Yhteenveto paikallisista soveltavan liikunnan viesteistä luovutettiin päättäjille. Heidän toivotaan vievän viestiä eteenpäin muun muassa Kansallista liikuntaohjelmaa työstettäessä.
joka tukee kansalaisten omia liikunta- ja terveysvalintoja ja sitä kautta edistää hyvinvointia.Liikuntapolitiikassa ei enää puhuta yksin liikunnasta, vaan entistä painokkaammin myös siitä, mihin liikunnan avulla vaikutetaan. Väestön hyvinvointi ja terveys ovat liikuntapolitiikan tavoitteita siinä kuin huippu-urheilun tukeminen. 2000-luvun liikuntapolitiikka on monen politiikan yhteistyötä.
SLU ry:n syyskokous Helsingissä SLU-talolla 18.11.2006 velvoitti hallituksen arvioimaan ja uudistamaan luottamusjohtamista. Tavoitteena on, että uusi malli on käytössä vuoden 2008 alusta. Syyskokous teki myös ehdollisen päätöksen ”Seurajuhlat 2011” järjestämisestä.
EU-puheenjohtajamaa Suomi järjestää yhteistyössä Euroopan komission kanssa 27.–28. marraskuuta Brysselissä epävirallisen urheiluministerikonferenssin teemalla "The EU & Sport: Matching expectations". Osana Suomen puheenjohtajakauden ohjelmaa järjestettävän konferenssin puheenjohtajina toimivat Suomen urheiluasioista vastaava kulttuuriministeri Tanja Saarela ja komissaari Jan Figel'.
Maailmanterveysjärjestö WHO palkitsee tänään torstaina 16.11. Kunnossa kaiken ikää -ohjelman Counteracting Obesity Award -palkinnolla. Palkinto luovutetaan Istanbulissa WHO:n järjestämän yli 50 Euroopan maan ja sen lähialueiden ministerikokouksen yhteydessä. Palkinnon vastaanottaa KKI-ohjelman ohjelmajohtaja Jyrki Komulainen.
Liikuntajärjestöillä on merkittävä rooli terveyttä edistävän liikunnan edistämisessä Euroopassa ja ne tulee ottaa aktiivisesti mukaan, kun asiaa kehitetään EU-maissa, arvioi liikunta-asiainneuvos Timo Haukilahti opetusministeriöstä.
Euroopan unionin urheilutoimialajohtajat ja Euroopan komissio tapasivat Naantalissa 4.-6. lokakuuta keskustellaakseen urheilun vapaahtoistoiminnasta, terveyttä edistävästä liikunnasta sekä kansainvälisestä antidopingpolitiikasta ja vaihtaakseen näkemyksiä Euroopan ehdokkaasta WADA:n (World Anti-Doping Agency) varapuheenjohtajaksi 2007 sekä hallintoneuvoston jäseneksi.
Tyypin 2 diabetes on kasvava ongelma. Vuosina 2003-2007 toteutetaan viiden sairaanhoitopiirin alueella tämän taudin ehkäisyn ja hoidon kehittämisohjelma.
Viestitapahtuma keräsi aurinkoisena syyspäivänä 13.9. iloisia yhdistysihmisiä ja liikkujia Turun Urheilupuistoon ja Paavo-Nurmi-stadionille. Arvion mukaan yli 300 ihmistä osallistui eri tavoin tapahtumaan. Pääjuhlassa katsomossa oli yli sata henkilöä, joten tapahtuma sai hyvän päätöksen.
Yhdistykset esittelivät Hämeenlinnan viestitapahtumassa 12.9. lajeja, joita he harrastavat omissa ryhmissään. Tapahtumassa kokeiltiin ja tutustuttiin muun muassa sovellettuun lentopalloon, senioritanssiin, tasapainorataan, puhallustikkaan, keilaukseen, pelkkis-peliin, muistijumppaan, lattiacurlingiin ja puistogolfiin sekä erilaisiin pyöriin.
RSS