Ajankohtaista

Rovaniemen Lordi-aukiolla oli keskiviikkona 30.8. tiivis tunnelma, kun Joulupukki avasi ensimmäisen Hyvän tahdon viestin tapahtuman. Tällä kertaa valkopartainen mies sai itse lahjan – tapahtuman henkeen sopivasti kävelysauvat.
Vuosi 2006 on valtakunnallinen Soveltavan liikunnan teemavuosi. Vuoden päätapahtuma, liikunnallinen Hyvän tahdon viesti starttasi keskiviikkona 23. elokuuta klo 12.00 Jyväskylässä valtakunnallisilla Erityisliikunnan päivillä.
Vaasan Kuntokirin hyväntekeväisyyshanke kerää varoja aikuistyypin diabeteksen ehkäisytyöhön.
Kulttuuriministeri Tanja Saarela on asettanut toimikunnan laatimaan ehdotuksen kansalliseksi liikuntaohjelmaksi. Toimikunnan tulee mm. analysoida suomalaisen liikuntakulttuurin nykytilaa ja haasteita sekä arvioida liikunnan merkitystä.
Katukulttuuri sai kesäkuun toisena lauantaina uudenlaista ilmettä, kun kuusi joukkuetta kerääntyi Kangasalle pelaamaan Sähköpyörätuolisalibandyn Lihis Open -katuturnausta. Turnaus pelattiin Lihastautiliiton Kesäpäivien yhteydessä ja pelaajia oli noin 30. Joukkueita tuli ympäri Suomea akselilta Kokkola-Helsinki. Katusählyn Lihis Open lienee ensimmäinen varsinainen turnaus, joka on pelattu ulkona ja asvaltilla.
Satavan saaren itäpäähän Ekvallaan valmistuu kesäkuun puolivälissä esteetön uimaranta. Uimarannan suunnittelussa on tähdätty siihen, että omatoimiset vammaiset voivat tulla uimaan ilman avustajaakin.
Hengitysliitto Heli on saanut kummiurheilijakseen uimari Hanna-Maria Seppälän. Kummiurheilijanimitys julkistettiin 27.5. Helin Hoikan aluekeskuksessa Vammalassa, jossa noin 500 lasta vanhempineen eri puolilta Suomea oli viettämässä Hengitysliiton perhepäivää liikunnan ja yhdessäolon merkeissä. Lapsille huippu-uimarin tapaaminen oli yksi päivän kohokohdista.
Työyhteisöjen rooli aikuisten terveyttä edistävän liikunnan järjestäjänä on voimistunut. Yksityisten yritysten osuus liikuntapalveluiden tuottajina on kasvanut selvästi. Urheiluseurat ovat kehityksessä mukana, mutta kansanterveysjärjestöjen rooli liikunnan kentässä on edelleen varsin vähäinen, Suomen Kuntoliikuntaliiton toiminnanjohtaja Jorma Savola sanoo.
Valtion liikuntaneuvoston jäsen ja erityisliikunnan jaoston puheenjohtaja Leena Harkimo (kok) piti eduskunnan vammaispoliittisessa keskustelussa puheenvuoron soveltavan liikunnan tilanteesta:
Sepelvaltimotauti ja liikunta -opas on ensimmäinen eri sydänsairauksia sairastavien potilaiden liikuntaneuvontaan tarkoitetusta sarjasta. Se sisältää Suomen Sydänliiton liikuntasuositukset sepelvaltimotautipotilaiden hoitoa ohjaaville ammattilaisille.
RSS