Ajankohtaista

Liikkeelle -liikuntavastaavien koulutuspäivässä tutustutaan sovelletun liikunnan (erityisliikunnan) paikallisiin lähtökohtiin ja tavoitteisiin. Koulutuspäivän aikana mietitään ja suunnitellaan paikallistason liikunnan järjestämisen mahdollisuuksia ja eri yhteistyömuotoja.
Opetusministeriö jakaa vuosittain tukea mm. urheilujärjestöille, liikunnan koulutukseen ja tutkimukseen, liikuntapaikkarakentamiseen, urheilijoiden apurahoihin, kuntien liikuntatoimintaan, kansainväliseen yhteistyöhön ja muihin liikunnan toimintoihin. Tukieurot tulevat pääosin veikkaus- ja raha-arpajaispelien voittovaroista ja lisäksi pieneltä osin budjettivaroista. Tuesta ja toiminnasta kerrotaan ilmestyneessä liikunnan tilastokatsauksessa.
KKI:n koulutustukikokeilu jatkuu kevään 2007 ajan. KKI-ohjelman koulutustukikokeilu alkoi syksyllä 2006. Koulutustuki on tarkoitettu vertaisohjaajien koulutukseen. Tukea voivat hakea rekisteröidyt yhteisöt, joissa on toiminnassa tai suunnitteilla käynnistää vertaisohjattuja yli 40-vuotiaille suunnattuja liikuntaryhmiä. Ryhmän osallistujat ovat terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia.
Hyvän tahdon viesti saapui perjantaina 15.9. Helsinkiin viimeiseen viestitapahtumaan ja viestin päätösjuhlaan. Yhteenveto paikallisista soveltavan liikunnan viesteistä luovutettiin päättäjille. Heidän toivotaan vievän viestiä eteenpäin muun muassa Kansallista liikuntaohjelmaa työstettäessä.
joka tukee kansalaisten omia liikunta- ja terveysvalintoja ja sitä kautta edistää hyvinvointia.Liikuntapolitiikassa ei enää puhuta yksin liikunnasta, vaan entistä painokkaammin myös siitä, mihin liikunnan avulla vaikutetaan. Väestön hyvinvointi ja terveys ovat liikuntapolitiikan tavoitteita siinä kuin huippu-urheilun tukeminen. 2000-luvun liikuntapolitiikka on monen politiikan yhteistyötä.
SLU ry:n syyskokous Helsingissä SLU-talolla 18.11.2006 velvoitti hallituksen arvioimaan ja uudistamaan luottamusjohtamista. Tavoitteena on, että uusi malli on käytössä vuoden 2008 alusta. Syyskokous teki myös ehdollisen päätöksen ”Seurajuhlat 2011” järjestämisestä.
EU-puheenjohtajamaa Suomi järjestää yhteistyössä Euroopan komission kanssa 27.–28. marraskuuta Brysselissä epävirallisen urheiluministerikonferenssin teemalla "The EU & Sport: Matching expectations". Osana Suomen puheenjohtajakauden ohjelmaa järjestettävän konferenssin puheenjohtajina toimivat Suomen urheiluasioista vastaava kulttuuriministeri Tanja Saarela ja komissaari Jan Figel'.
Maailmanterveysjärjestö WHO palkitsee tänään torstaina 16.11. Kunnossa kaiken ikää -ohjelman Counteracting Obesity Award -palkinnolla. Palkinto luovutetaan Istanbulissa WHO:n järjestämän yli 50 Euroopan maan ja sen lähialueiden ministerikokouksen yhteydessä. Palkinnon vastaanottaa KKI-ohjelman ohjelmajohtaja Jyrki Komulainen.
Liikuntajärjestöillä on merkittävä rooli terveyttä edistävän liikunnan edistämisessä Euroopassa ja ne tulee ottaa aktiivisesti mukaan, kun asiaa kehitetään EU-maissa, arvioi liikunta-asiainneuvos Timo Haukilahti opetusministeriöstä.
Euroopan unionin urheilutoimialajohtajat ja Euroopan komissio tapasivat Naantalissa 4.-6. lokakuuta keskustellaakseen urheilun vapaahtoistoiminnasta, terveyttä edistävästä liikunnasta sekä kansainvälisestä antidopingpolitiikasta ja vaihtaakseen näkemyksiä Euroopan ehdokkaasta WADA:n (World Anti-Doping Agency) varapuheenjohtajaksi 2007 sekä hallintoneuvoston jäseneksi.
RSS