Ajankohtaista

Tamperelaisen Hanna Ihantolan, 16, ura soveltavan luistelun parissa oli katketa alkuunsa, kun hän ensimmäisen luistelukerran jälkeen ilmoitti lopettavansa luistelun siihen paikkaan.
Kansallisesta liikuntaohjelmasta aletaan ensimmäisenä toteuttaa suoraa seuratukea. Paikallisyhdistysten kannattaa yhdistää voimiaan esimerkiksi seurojen kanssa, jos ne haluavat kehittää liikuntatoimintaansa seuratuen avulla.
Oletko portinvartija vai verkonkutoja? Järjestöt ja kunnat tekevät paljon yhteistyötä, mutta hyödynnätkö sinä verkostoja omassa toiminnassasi? Lisääntyvä yhteistyö kuntien välillä ja kolmannen sektorin kanssa avaa uusia ennen kokemattomia mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen.
Liikunta on keskeinen hoitomuoto useissa pitkäaikaissairauksissa joko yksin tai yhdistettynä muihin elintapamuutoksiin ja hoitoihin. Liikunnan avulla voi ehkäistä, hoitaa ja kuntouttaa mm. kohonnutta verenpainetta, sepelvaltimotautia, sydämen vajaatoimintaa, lihavuutta, tyypin 2 diabetesta, astmaa, keuhkoahtaumatautia, polven nivelrikkoa, nivelreumaa, niska- ja alaselkävaivoja sekä masennusta.
SLU-aluejärjestöjen toteuttamaa terveyttä edistävän liikunnan ohjaajakoulutusta – Liikuttajatutkintoa – on syksyn aikana tarjolla kattavasti koko maassa.
Kellojen siirtäminen talviaikaan antaa vuorokauteen yhden lisätunnin. Sen voi käyttää liikkumiseen! Tähän tarjoavat mahdollisuuden Lisäaikaa liikunnalle -tapahtumat 25. ja 26. lokakuuta.
Sosiaali- ja terveysministeriö on valinnut uuden terveyttä edistävän liikunnan (Teli) neuvottelukunnan. Se tekee ehdotuksia uusista aloitteista terveysliikunnan kehittämiseksi ja antaa lausuntoja.
Kuopion seudun järjestöt ovat vuosittain järjestäneet avoima liikuntatapahtumia. Tänä vuonna vetovastuu on Savon ammatti- ja aikuisopiston lähihoitajaopiskelijoilla, jotka järjestävät yhteistyökumppaneineen Luontohässäkän Rautavaaralla Metsäkartanon kauniissa ja esteettömissä maastoissa.
Suomen CP-liitto ry kutsuu yhteistyökumppaneineen CP-liiton jäsenistöä ja muita kiinnostuneita Jyväskylän valtakunnalliseen liikuntaviikonloppuun 20.-21.9.
Seuratoiminnan rinnalle tarvitaan liikunnan laajempaa ymmärtämistä ja erilaisia liikunnan mahdollisuuksia. Kansanterveys- ja vammaisyhdistysten liikuntatoimintaa on kehitettävä ja tuettava seurojen rinnalla, todetaan SoveLin lausunnossa.
RSS