Ajankohtaista

Opetusministeriön jakamaa uutta liikuntarahoitusta, seuratoiminnan kehittämistukea, haki yhteensä liki 500 seuraa. Lasten ja nuorten urheiluun saapui 857 tukihakemusta ja aikuisliikuntaan 338. Hakuun ehti mukaan 12 kansanterveys- ja vammaisyhdistystä.
Liikuntapiirakassa korostuu aikaisempaa enemmän lihaskunnon merkitys terveydelle. Kestävyyskuntoa kehittävälle liikkumiselle on asetettu viikoittainen kokonaisaika, joka määräytyy liikkumisen rasittavuuden mukaan.
Liikunnallinen Keltaisen Nauhan päivä tempaisee työpaikoilla maaliskuun keskimmäisenä keskiviikkona 18.3. Yritykset ja yhdistykset voivat poimia Reumaliiton kampanjan kotisivuilta ideoita sekä liikunta- että rentoutushetkiin, sillä tänä vuonna päivän teemana on lataudu rentoutumalla.
Neljän vammaisurheilujärjestön yhteiset Talvipäivät järjestetään ensimmäistä kertaa 14.–15. maaliskuuta 2009 Tampereella. Talvipäivät kokoavat yhteen yli 200 kilpailijaa ja kuntoilijaa, sillä ohjelmassa on sekä SM-kilpailuja että harrasteliikuntaa ja lajikokeiluja.
Kunnossa kaiken ikää -ohjelma ja perheliikuntaverkosto haastavat eri järjestöt, yhdistykset, liikuntaseurat, seurakunnat, oppilaitokset ja kunnat järjestämään perheliikuntatapahtumia. SoveLi-järjestöt ovat mukana kannustamassa perheitä liikkumaan.
"Tärkeä teos, voi suositella vaikka erityisliikunnan ohjaajien työn kehittämisen tueksi", kiteyttää Terveyden edistämisen keskuksen arviointiverkosto vuoden 2008 lopulla ilmestyneen Yhdessä liikkeelle -kirjan arvionsa.
Soveltava Liikunta SoveLi ry:n puheenjohtajana aloitti vuoden 2009 alussa Helena Ylikylä-Leiva. Hän on toimitusjohtaja Suomen MS-liitossa, joka on yksi SoveLin 18 jäsenjärjestöstä.
Valtakunnallisten liikuntajärjestöjen valtion tuki kasvaa tänä vuonna yhteensä 3 850 000 eurolla. Tästä erityisryhmien liikuntajärjestöjen osuus on 276 000 euroa. Liikunnan tuki on kasvanut kirjastorahojen siirtyessä veikkausvoittovaroista valtion budjettiin.
Opetusministeriön valmistelema liikuntajärjestöjen uudelleenryhmittelyprosessi jatkuu. Neuvotteluja jatketaan opetusministeriön ylitarkastaja Hannu Tolosen kanssa, joka vastaa myös SoveLin ja sen jäsenjärjestöjen liikunta-avustusten valmistelusta.
Liikunnan ja urheilun Kaikille Avoin -ohjelma siirtyi vuodenvaihteessa SLU:n hallinnoimaksi. Kaksi vuotta toiminut Kaikille Avoin -ohjelma pyrkii kiinnittämään liikuntatoimijoiden huomiota olosuhteisiin ja sosiaaliseen ympäristöön.
RSS