Ajankohtaista

Liikuntajärjestöillä on merkittävä rooli terveyttä edistävän liikunnan edistämisessä Euroopassa ja ne tulee ottaa aktiivisesti mukaan, kun asiaa kehitetään EU-maissa, arvioi liikunta-asiainneuvos Timo Haukilahti opetusministeriöstä.
Euroopan unionin urheilutoimialajohtajat ja Euroopan komissio tapasivat Naantalissa 4.-6. lokakuuta keskustellaakseen urheilun vapaahtoistoiminnasta, terveyttä edistävästä liikunnasta sekä kansainvälisestä antidopingpolitiikasta ja vaihtaakseen näkemyksiä Euroopan ehdokkaasta WADA:n (World Anti-Doping Agency) varapuheenjohtajaksi 2007 sekä hallintoneuvoston jäseneksi.
Tyypin 2 diabetes on kasvava ongelma. Vuosina 2003-2007 toteutetaan viiden sairaanhoitopiirin alueella tämän taudin ehkäisyn ja hoidon kehittämisohjelma.
Viestitapahtuma keräsi aurinkoisena syyspäivänä 13.9. iloisia yhdistysihmisiä ja liikkujia Turun Urheilupuistoon ja Paavo-Nurmi-stadionille. Arvion mukaan yli 300 ihmistä osallistui eri tavoin tapahtumaan. Pääjuhlassa katsomossa oli yli sata henkilöä, joten tapahtuma sai hyvän päätöksen.
Yhdistykset esittelivät Hämeenlinnan viestitapahtumassa 12.9. lajeja, joita he harrastavat omissa ryhmissään. Tapahtumassa kokeiltiin ja tutustuttiin muun muassa sovellettuun lentopalloon, senioritanssiin, tasapainorataan, puhallustikkaan, keilaukseen, pelkkis-peliin, muistijumppaan, lattiacurlingiin ja puistogolfiin sekä erilaisiin pyöriin.
Tampereen viestitapahtuma vietettiin tiistaina 12.9. vauhdikkain menoin Koskikeskuksessa, jossa nähtiin niin vammaisten liikunta- ja lajiesityksiä kuin julkkiksia ja päättäjiäkin.
Porin Hyvän tahdon viestin tapahtuma järjestettiin sunnuntaina 10.9. Lasten liikuntamaan yhteydessä. Tällä kertaa Liikuntamaa oli kuitenkin tarkoitettu kaikille ikään ja kokoon katsomatta! Väkeä tuli paikalle parisensataa, ja lukuisat sovelletut lajit vetivät ihmisiä jonoksi asti.
Hyvän Tahdon Viesti Seinäjoella järjestettiin samassa yhteydessä Leppoisa Lenkki -tapahtuman kanssa kauniissa maisemissa Pajuluoman varrella. Lähtöpaikkana toimi Lakeuden puisto Lakeuden Ristin kupeessa.
Kaikille ja kaikenikäisille mainostettu soveltavan liikunnan tapahtuma Joensuussa houkutteli ilahduttavasti nuorempaakin yleisöä. Yhdistykset innostuivat tapahtumassa aloittamaan yhteisen Pehmis-Lentis-ryhmän.
Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta Solia avasi elokuussa Kuopioon neljännen toimintayksikkönsä. Se esitteli ensi kertaa toimintaansa Kuopion Hyvän tahdon viestin tapahtumassa keskiviikkona 6. syyskuuta, jonne saapuikin toistasataa kiinnostunutta.
RSS