Ajankohtaista

Liikunta on keskeinen hoitomuoto useissa pitkäaikaissairauksissa joko yksin tai yhdistettynä muihin elintapamuutoksiin ja hoitoihin. Liikunnan avulla voi ehkäistä, hoitaa ja kuntouttaa mm. kohonnutta verenpainetta, sepelvaltimotautia, sydämen vajaatoimintaa, lihavuutta, tyypin 2 diabetesta, astmaa, keuhkoahtaumatautia, polven nivelrikkoa, nivelreumaa, niska- ja alaselkävaivoja sekä masennusta.
SLU-aluejärjestöjen toteuttamaa terveyttä edistävän liikunnan ohjaajakoulutusta – Liikuttajatutkintoa – on syksyn aikana tarjolla kattavasti koko maassa.
Kellojen siirtäminen talviaikaan antaa vuorokauteen yhden lisätunnin. Sen voi käyttää liikkumiseen! Tähän tarjoavat mahdollisuuden Lisäaikaa liikunnalle -tapahtumat 25. ja 26. lokakuuta.
Sosiaali- ja terveysministeriö on valinnut uuden terveyttä edistävän liikunnan (Teli) neuvottelukunnan. Se tekee ehdotuksia uusista aloitteista terveysliikunnan kehittämiseksi ja antaa lausuntoja.
Kuopion seudun järjestöt ovat vuosittain järjestäneet avoima liikuntatapahtumia. Tänä vuonna vetovastuu on Savon ammatti- ja aikuisopiston lähihoitajaopiskelijoilla, jotka järjestävät yhteistyökumppaneineen Luontohässäkän Rautavaaralla Metsäkartanon kauniissa ja esteettömissä maastoissa.
Suomen CP-liitto ry kutsuu yhteistyökumppaneineen CP-liiton jäsenistöä ja muita kiinnostuneita Jyväskylän valtakunnalliseen liikuntaviikonloppuun 20.-21.9.
Seuratoiminnan rinnalle tarvitaan liikunnan laajempaa ymmärtämistä ja erilaisia liikunnan mahdollisuuksia. Kansanterveys- ja vammaisyhdistysten liikuntatoimintaa on kehitettävä ja tuettava seurojen rinnalla, todetaan SoveLin lausunnossa.
Kevään Soveli-lehdessä käsitellään muun muassa Paras-hankkeen vaikutusta liikuntapalveluihin. Lehti tarjoaa myös erilaisia vinkkejä niin rahanhakuun, apuvälineisiin kuin melontaankin.
SoveLi kevätkokous otti 25.4. kantaa opetusministeriössä valmistelussa olevaan liikuntalain ja -asetuksen muutokseen. Läpimennessään muutos vaikeuttaisi vammais- ja kansanterveysjärjestöjen toimintaa ja niiden edustamien ihmisten liikuntamahdollisuuksia.
SoveLi sai 10 000 euron korotuksen toiminta-avustukseen ja 20 000 euron hankerahan koulutusjärjestelmän kehittämiseen.
RSS