Ajankohtaista

Kangasalla asuva Eino Roine on astellut keuhkoahtaumapotilaille suunniteltua liikkumispolkua pitkin. Terveyskeskuksen räätälöidyn kuntosaliryhmän jälkeen hän on harrastanut omatoimista liikuntaa sauvakävelystä ulkotöihin. Hengitysliiton liikkumispolkuhanketta ja muita hyviä toimintamalleja esitellään tuoreessa Soveli-lehdessä.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n koordinoima Valtti-ohjelma on toiminut nyt kaksi vuotta ja kolmas Valtti-kierros on alkamassa hakuvaiheella maalis-huhtikuussa. Valtti-ohjelmassa etsitään erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikuntaharrastusta.
Nokia, Kouvola ja Tampere ovat Suomen perheliikuntamyönteisimmät kunnat. Pienistä kunnista perheiden liikuntaa edistää parhaiten Eurajoki. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko palkitsivat Suomen perheliikuntamyönteisimmät kunnat -kilpailun voittajat Helsingissä 16. helmikuuta.
Liikuntatieteellinen Seura on avannut suomalaiselle soveltavalle liikunnalle oman englanninkielisen nettisivuston.
Euroopassa sähkärifudista pelataan jo 13 valtiossa. Suomessa pelataan Palloliiton alaista sähköpyörätuolijalkapallon SM-sarjaa. Lisää pelaajia lajin pariin kaivataan ympäri Suomen, etenkin Vaasassa halutaan nyt joukkue kunnolla käyntiin!
Oletko kiinnostunut soveltavan luontoliikunnan edistämisestä ja kehittämisestä? Mitkä asiat helpottavat luontoon lähtöä ja mitkä tekijät voivat rajoittaa luontoharrastuksia? Hae kokemusasiantuntijaksi.
SoveLi järjestää tänä vuonna useita soveltavan luontoliikunnan tilaisuuksia yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Poimi päivät kalenteriin ja seuraa lisätietoja.
Soveltavan liikunnan tutkijatapaamien kokosi joulukuussa 40 alan opiskelijaa ja tutkijaa Jyväskylään. Professori Pauli Rintala kertoi tapaamisessa, että erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden ääni on pitkään puuttunut laajoista seurantatutkimuksista.
Youtubessa on saatavilla Tussitaikurien toteuttamia liikuntavideoita. Innostavat tussitarinat sopivat kenelle vain, opetuskäytöstä liikkujille itselleen.
Selkäliitto täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Selkäliiton juhlavuoden teema on ”Rakasta selkääsi – se kannattaa. Sinua.” Teemalla liitto haluaa kannustaa ihmisiä huolehtimaan selästään ja rohkaisee heitä mukaan selkäyhdistysten toimintaan.
RSS