Ajankohtaista

Kevyt liikunta parina päivänä viikossa voisi auttaa monia välttymään alaselkäkivuilta, tuore tutkimus osoittaa. Selkäkipujen hoitoon ei ole kovin hyviä keinoja, joten niiden ehkäiseminen olisi hyvin tärkeää.
Vakaata sepelvaltimotautia potevien kannattaa sairaudestaan huolimatta harrastaa liikuntaa säännöllisesti, tuore tutkimus vahvistaa. Tutkimus julkaistiin Journal of the American College of Cardiology -lehdessä.
Kellojen siirtäminen talviaikaan 28.−29.10. viikonloppuna antaa sinulle tunnin lisäaikaa. Hengitysliitto suosittelee käyttämään tuon tunnin liikuntaan.
Valtakunnallista Selkäviikkoa vietetään 16.–22. lokakuuta. Viikko alkaa Maailman selkäpäivällä, joka on vuosittain 16. lokakuuta.
Liikunta on terveellistä ja makoilu haitaksi, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan makoilun ja istumisen haittoja voi vähentää jaloittelemalla silloin tällöin. Tulokset vahvistavat viime vuosina kertynyttä näyttöä fyysisen passiivisuuden terveysriskeistä.
Kevyt voimaharjoittelu pitää iäkkäiden lihakset paremmassa kunnossa ja vähentää lihasten rappeutumista. Harjoittelu olisi kuitenkin tehokkaampaa, jos potilaiden ruokavalioon lisättäisiin samalla proteiinia, tuore katsaustutkimus osoittaa.
Aivoliiton, Diabetesliiton, Hengitysliiton, Suomen Sydänliiton  ja Suomen Syöpäyhdistyksen yhteisen Liikkuva yhdistys -kehittämishankkeessa (2017–2019) tuetaan yhdistysten hallitusten ja liikunnan kehittämistyön aktiiveja edistämään oman yhdistyksenä liikuntatoimintaa kokonaisvaltaisesti ja pitkäjänteisesti.
Reumaliiton Mielekästä, liikunnallisesti rikasta, elämää -hankkeen tavoite on lisätä lastenreumaa ja fibromyalgiaa sairastavien liikunta-aktiivisuutta.
Syksyn Soveli-lehdessä esitellään runsaasti monenlaisia liikkujia ja liikuntamuotoja paragilitystä purjehdukseen ja luontoliikunnasta keilailuun ja soveltavaan tanssiin. Liikunta tuo iloa, terveyttä ja hyvinvointia – ja soveltaen se onnistuu!
– SoveLi ja koko järjestökenttä ovat uuden tilanteen edessä, sillä sote- ja maakuntauudistus tuo muutoksia järjestöjen toimintaan. Jatkossa järjestöt tekevät yhteistyötä kuntien lisäksi myös maakuntien kanssa sekä siellä olevien palveluntuottajien kanssa, sanoo Anne Taulu.
RSS