Blogi

Soveltavan liikunta pois harmaalta alueelta

16.5.2018
Soveltava liikunta on kohderyhmän kokoon ja tarpeisiin nähden aliresurssoitua ja se sijaitsee yhä ministeriöiden välisellä harmaalla alueella, SoveLin toiminnanjohtaja Tommi Yläkangas kirjoittaa.

Hyvinvointia luonnosta – korvaako kaupunkien lähiluonto maaseutujen metsät ja pitkospuut?

12.4.2018
Tiesitkö, että yli 70 prosenttia eurooppalaisista ja suomalaisista noin 40 prosenttia asuu kaupunkialueilla? Näiden tilastojen valossa haluan suunnata ajatuksesi lähiluontoon ja siihen, että lähiluonnolla todellakin on merkitystä hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmasta.

Kohti kestävää liikunta- ja urheilukulttuuria

28.3.2018
Liikuntapolittiisen selonteon valmistelu on käynnissä. Tommi Yläkangas suosittelee tutustumaan Kalevi Heinilän ajatuksiin liikunnan ja huippu-urheilun tehtävistä.

Neurologisesti vaikeavammaiset haluavat harrastaa monipuolista liikuntaa

22.2.2018
Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkailla on mahdollisuus kokeilla Kelan tukemana viisi kertaa vuodessa yhtä tai useampaa liikuntalajia. Kun liikunta tukee kuntoutumisen tavoitteita, se ei ole pois terapiasta, kirjoittavat Päivi Mäkilä ja Raija Luona-Helminen.

Liikunnan yhteiskunnalliset hyödyt esiin

25.1.2018
Viime aikoina on käyty aikaisempaa kiivaampaa keskustelua siitä, miksi liikuntaa ja urheilua tuetaan valtion budjetista nykyisessä laajuudessaan. Toisin sanoen liikunnan ja urheilun yhteiskunnalliset perustelut ovat olleet jossain määrin kyseenalaistettuina.

Tutustu myös Soveli-lehden blogiin

SoveLin blogi käsittelee ajankohtaisia liikunnan ja liikuntapolitiikan asioita soveltavan liikunnan näkökulmasta. Anna palautetta tai ehdota aiheita, joista haluaisit kuulla lisää: toimitus(at)soveli.fi