Blogi

Neurologisesti vaikeavammaiset haluavat harrastaa monipuolista liikuntaa

22.2.2018
Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkailla on mahdollisuus kokeilla Kelan tukemana viisi kertaa vuodessa yhtä tai useampaa liikuntalajia. Kun liikunta tukee kuntoutumisen tavoitteita, se ei ole pois terapiasta, kirjoittavat Päivi Mäkilä ja Raija Luona-Helminen.

Liikunnan yhteiskunnalliset hyödyt esiin

25.1.2018
Viime aikoina on käyty aikaisempaa kiivaampaa keskustelua siitä, miksi liikuntaa ja urheilua tuetaan valtion budjetista nykyisessä laajuudessaan. Toisin sanoen liikunnan ja urheilun yhteiskunnalliset perustelut ovat olleet jossain määrin kyseenalaistettuina.

Liikuntakulttuuri on muuttunut moniäänisemmäksi

3.11.2017
Kansallisesta liikuntafoorumista on muotoutunut yksi vuoden tärkeimmistä liikunta-alan tapahtumista. Foorumi järjestettiin tänä vuonna viidettä kertaa ja se kokosi yhteen 330 alan toimijaa yhteiskunnan eri sektoreilta. Tällä kertaa foorumin teemana oli ”Liikunta ja urheilu 100-vuotiaassa Suomessa.”

Harkimon työryhmän raportti – risut ja ruusut

26.9.2017
On työryhmältä hyvin linjatonta ensin painottaa liikunnan merkitystä hyvinvointi- ja terveyspolitiikassa ja sitten toisaalta rajata terveysjärjestöt avustuksen saajien ulkopuolelle.

Luonto hyvinvoinnin lähteenä

19.4.2017
Luontoympäristö tuottaa terveyttä ja hyvinvointia. Lähiluontoa on meidän kaikkien läheisyydessä, olethan huomannut?

SoveLin blogi käsittelee ajankohtaisia liikunnan ja liikuntapolitiikan asioita soveltavan liikunnan näkökulmasta. Anna palautetta tai ehdota aiheita, joista haluaisit kuulla lisää: toimitus(at)soveli.fi